Lymfoedeem

Lymfoedeem betekent dat zich te veel lymfevocht op bepaalde plaatsen, bijvoorbeeld in het been, ophoopt. Het is een van de mogelijke vormen van oedeem. Het wordt lymfoedeem genoemd als de oorzaak in de lymfe gelegen is. Het is te beschouwen als een verstoord evenwicht tussen de productie en de afvoer van lymfe.

OVER LYMFOEDEEM

Oedeem is een abnormale ophoping van vocht in het lichaam. Oedeem kan een gevolg zijn van kanker, bloedvatproblemen, littekens, bestraling, chemotherapie, een operatie of een ongeval. Hierdoor kunnen de lymfevaten beschadigen met vochtophopingen als gevolg.

Er bestaan verschillende soorten oedeem, zoals lymfoedeem, lipoedeem en veneus oedeem.

Symptomen
Lymfoedeem geeft in het aangedane gebied, bijvoorbeeld armen, benen en/of de rest van het lichaam een zwaar gevoel en/of een gevoel van spanning. Soms veroorzaken de zwellingen zeurende of stekende pijn en stijfheid in gewrichten. Bewegingen kunnen beperkt worden. Het gewicht en de lichaamsomvang kunnen toenemen. Lymfoedeem kan ook voorkomen in de midline (borst-, buik-, rug- en genitaalregio). Vaak is dit het gevolg van de behandeling van kanker. Ook hiervoor kunt u terecht bij de huidtherapeut, behandeling en compressie in deze regionen kan enorme verlichting bieden.

Hoe ontstaat lymfoedeem
Het lymfestelsel is een netwerk van lymfevaten en lymfeknopen, vaak klieren genoemd. Ze maken deel uit van ons lichamelijke reinigings- en afweersysteem. De lymfevaten verzamelen het vocht dat zich tussen de cellen van onze weefsels bevindt. Via de lymfevaten vloeit dit weefselvocht naar de lymfeknopen, beter bekend als klieren. Deze klieren, die zich onder andere in onze liezen, oksels en hals bevinden, filteren en reinigen het weefselvocht. Ze filteren afvalstoffen en maken dus eventuele ziekteverwekkers onschadelijk. Als delen van het lymfestelsel beschadigd zijn of ontbreken, dan wordt het weefselvocht niet of slechts gedeeltelijk afgevoerd. Het ophopende vocht veroorzaakt zwellingen die we lymfoedeem noemen.

Bij primair lymfoedeem zijn de afwijkingen aan het lymfestelsel aangeboren. Het lymfoedeem kan zich direct na de geboorte manifesteren, of in een later stadium, bijvoorbeeld na een trauma of een operatie.

Secundair lymfoedeem ontstaat door invloeden van buitenaf, denk aan een (wondroos)infectie, ernstige verbranding van de huid of een open botbreuk. Secundair lymfoedeem kan ook een gevolg zijn van bestralingen (behandeling van kanker) of een operatie waarbij het lymfestelsel beschadigd raakt.

OPLOSSING LYMFOEDEEM

LPG endermologie® helpt bij het verlichten van klachten bij lyfoedeem.

Het nieuwste apparaat van LPG, de Cellu M6 Alliance®, pakt gericht het afvoeren van vocht aan en vermindert pijn door de eliminerende lichaamsfuncties te reactiveren en door de circulatie te stimuleren. De symptomen van vocht vasthouden nemen af waardoor het ‘lichtere gevoel’ terugkomt.

HOE WERKT HET

De speciale LPG® behandelkop door in de dieper gelegen lagen van de huid. De LPG endermologie® techniek significant de bloedcirculatie (x4) en lymfatische circulatie(x3) circulatie op een natuurlijke en pijnloze manier.

Deze behandeling verlicht congestie om versoepeling te herstellen en een directe langdurige verlichting te geven.

LPG Endermologie® is ook een geweldige toevoeging aan compressietherapie en bij de behandeling van dieper gelegen spataderen. De huidstructuur verbetert en verhard weefsel wordt weer soepel.

ZELF ERVAREN?

Maak dan een afspraak voor een proefsessie

Veelgestelde vragen

Werkt het echt?

De techniek en resultaten van LPG® zijn bewezen door 145 wetenschappelijke onderzoeken en LPG® is al sinds 1984 wereldwijd marktleider op het gebied van celstimulatie. Dat het werkt is dus een feit. Je kunt dit nalezen op www.lpgmedical.com. Er worden dagelijks meer dan 300.000 mensen behandeld in Europa. De techniek van LPG is volledig gepatenteerd is daarmee uniek. De enige variabelen zijn het menselijk lichaam en voeding. Wil je het beste resultaat of rendement, dan zit de sleutel in de combinatie tussen de behandeling, voeding (die bij jouw lichaam past) en beweging.